چاپ پیگمنت
چاپ پیگمنت یکی از پرکاربردترین انواع چاپ بر روی پارچه به شمار میرود و این نوع از چاپ پارچه، برای مدتی است که طرفداران زیادی را در انواع و اقسام نقاط کره زمین پیدا کرده است. این روش یکی از سریعترین روشهای ممکن برای چاپ رنگ یا طرح بر روی پارچه به شمار میرود که مانند تمامی روشهای دیگر، از نکات مثبت و منفی زیادی برخوردار است. در دورانی که رنگرزی پارچه افزایش داشته و استفاده مردم از انواع پارچهها به وفور در جامعه دیده میشود، این روش چاپی توانسته تا خود را به عنوان یکی از بهترین روشها به مردم اثبات کند. دانستن چگونگی انجام این چاپ، شناخت نقاط مثبت و نکات منفی آن و مطلع شدن درباره ویژگیهای آن، برای افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند واجب و حیاتی خواهد بود.
چاپ با رنگدانهها (پیگمنت)
برای کسب اطلاعات درباره چاپ پیگمنت و شناخت انواع آن، بهتر است تا ابتدا با جوهر پیگمنت آشنا شده و ویژگیهای آن را مورد مطالعه قرار دهیم. جوهر پیگمنت با استفاده از یک نوع ماده پیوندی به بدنه پارچه چسبیده و طرحی دائمی را بر روی آن تشکیل میدهد. رنگدانههای جوهر پیگمنت از مولکولهای درشتتری نسبت به باقی رنگها برخوردار هستند و همین مسئله سبب ماندگاری آن میشود. یکی از اصلیترین دلایل ماندگاری این نوع چاپ، مادهای به نام بیندر است. بیندر با نگه داشتن رنگدانهها بر روی الیاف، مانعی برای از بین رفتن آن میشود؛ بیندر شبکهای را میان خود و چاپ پیگمنت ایجاد کرده و با استفاده از این شبکه، استحکام را به طرح روی پارچه میبخشد. اگر برای شما این سوال به وجود آمده که بیندر چگونه موفق به تشکیل چنین شبکههایی میشود، ادامه این مطلب را فراموش نکنید.
تشکیل این شبکه چگونه ممکن است؟
استفاده از خواص اسیدی برخی از کاتالیستها مانند آمونیوم فسفات، آمونیوم نیترات، دی آمونیوم فسفات و آمونیوم کلرید باعث ایجاد این پیوند میشود. این کاتالیستها در حرارت خاصیت اسیدی خود را فعال میکنند و پخش شدن این خاصیت اسیدی، باعث تشکیل شبکه میان بیندر و الیاف پارچه میشود. در نبود بیندر، جوهر نمیتواند خاصیت چسبندگی خاصی از خود بروز دهد و این مسئله باعث شده تا شما بتوانید بر اساس جنس پارچه مورد نظرتان، روش مناسب برای چاپ را انتخاب کنید. چاپ پیگمنت بدون استفاده از بیندر و بدون تشکیل این شبکهها میان الیاف پارچه، ممکن نخواهد بود؛ زمانی که ماده بیندر از بین رفته یا آسیب ببیند، احتمال پاک شدن رنگ از روی پارچه افزایش پیدا میکند.
ویژگی رنگدانهها
رنگدانههای مصرفی در چاپ پیگمنت از خواص خاصی برخوردار هستند که باعث شده تا ما در این روش چاپی از آنها استفاده کرده و از نتیجه این عملکرد نیز راضی باشیم. این رنگدانهها به دلیل خواص مولکولی خود، میتوانند به خوبی فضای پارچه را پوشش داده و به بهتری نحو ممکن بر روی آن پخش شوند. همچنین باید به این نکته توجه کنیم که خطوط مرزی در این رنگدانهها کاملا مشخص و واضح هستند و این امر چاپ رنگ سفید بر روی زمینه تیره را بسیار آسان میکند. این ویژگی در دیگر روشهای چاپ بسیار کمرنگ بوده و یکی از دلایل اصلی محبوبیت این نوع چاپ در جهان به شمار میرود. چاپ پیگمنت بهترین روش برای پیاده کردن طرحهایی است که از ظرافت زیادی برخوردار هستند.
مزیتهای چاپ پیگمنت
برخلاف تصور عموم، انجام چاپ پیگمنت فرآیند سختی ندارد و به راحتی میتوان انواع طرحها را با استفاده از این چاپ بر روی پارچهها جایگذاری کرد. این نوع چاپ مزیتهای فراوانی دارد که در ادامه به بررسی برخی از آنها میپردازیم؛ توجه داشته باشید که این نکات، تنها نکات مثبت استفاده از این روش نیستند.
روش چاپ آسان
انجام چاپ با رنگدانهها بسیار آسانتر از روشهای دیگر بوده و استفاده از آن نیاز به داشتن تخصصهای عالی رتبه نخواهد داشت. پارچههای استفاده شده در این روش، به راحتی هرچه تمامتر رنگ میگیرند و شما برای بخشیدن رنگ به آن، نیاز به انتخاب نوع خاصی از پارچهها را نخواهید داشت. جوهر پیگمنت برای چاپ نیازی به دستگاههای پیچیده ندارد و شما برای انجام این روش، به متصدی با تجربه نیازی نخواهید داشت.
چاپ با کیفیت
کیفیت رنگدانهها در این روش بسیار بالا است و شما میتوانید انواع طرحهای پیچیده را با استفاده از چاپ پیگمنت بر روی پارچهها پیادهسازی کنید. به دلیل مشخص بودن خط مرزی در این روش، شما در استفاده از رنگها نیز محدودیتی نخواهید داشت و به راحتی میتوانید رنگهایی که به هم نزدیک هستند را در کنار یکدیگر، روی پارچه اجرا کنید.
چاپ با قیمت مناسب
برای انجام این چاپ نیازی به استفاده از دستگاههای چاپ پیشرفته و گران قیمت نیست. این روش در عین سادگی، میتواند پارچههای زیادی را با حجم زیاد در مدت زمانی بسیار کوتاه برای شما به مرحله نهایی کار برساند و تمامی این نکات در نتیجه، برای شما چاپی ارزان قیمت، سریع و با کیفیت را به ارمغان خواهد آورد. لازم به ذکر است کهعدم نیاز به شستشو و آبکشی پارچه بعد از انجام چاپ نیز یکی از دیگر مواردی است که موجب صرفهجویی در قیمت این نوع چاپ میشود.
قابل انجام روی انواع پارچه
خاصیت چسبندگی که توسط بیندر به چاپ پیگمنت داده میشود، باعث شده تا بتوانیم از این چاپ در انواع پارچه استفاده کرده و در انجام آن به مشکلی بر نخورید. از این چاپ میتوان بر روی انواع پارچههای پنبهای، پلیاستر و در کل هرگونه پارچه طبیعی و مصنوعی بدون وجود محدودیت استفاده کنید؛ هرچند که در جنس پارچه، باید به میزان انعطاف آن توجه کرده و این مسئله را در اولویت خود قرار دهید.
معایب استفاده از چاپ پیگمنت
چاپ پیگمنت یکی از بهترینروشها برای چاپ بر روی پارچه بوده که مزایای بسیار فراوانی را به همراه دارد، اما همانطور که تمامی روشهای چاپ از ایرادات خاصی بهرهمند هستند، این نوع چاپ پارچه نیز دارای برخی از نکات منفی است. رنگدانههای این چاپ از تنوع بالایی برخوردار نیستند و زمانی که شما از این چاپ در حالت خشک استفاده کنید، ممکن است نتیجه خوبی را دریافت نکرده و با چاپی پاک شده مواجه شوید. دلیل این کار این است که بیندر میتواند بر اثر ساییدگی و خشک بودن پارچه، از بین رفته و اثر چسبندگی رنگدانهها را از بین ببرد. هرچند که نکات یاد شده در برابر مزایای این نوع چاپ ناچیز بوده و نمیتوانند در انتخاب افراد برای تعیین نوع چاپ، موثر واقع شوند.
✍️ سخن نهایی
زمانی که درباره کیفیت و چگونگی انجام پیگمنت مطلع گشته و با جزئیات آن آشنا شدیم، زمان آن رسیده تا مناسبترین شرکت را برای انجام کار خود دستچین کنیم. انتخاب شرکت مناسب برای انجام چاپ با رنگدانهها مسئلهای به شدت حیاتی بوده و میتواند تاثیر زیادی بر روی کیفیت کار ما گذارد. یکی از بهترین مراکز برای انجام این نوع چاپ، شرکت شبرنگ فام نام دارد. شرکت شبرنگ فام با داشتن سابقه و تجربه مناسب در زمینه منسوجات و انواع چاپها بر روی پارچه، میتواند بهترین انتخاب ممکن در این زمینه بوده و مشتریان را به نحو احسن به سمت پارچههای چاپی و با کیفیت، راهنمایی کند. اگر در انتخاب چاپ پیگمنت به عنوان روش چاپی خود شک دارید یا فکر میکنید مرکزی مطمئن را برای انجام این کار در ذهن خود سراغ ندارید، بدون درنگ برای این کار اقدام کرده و با مطالعه سایت شبرنگ فام، درباره خدمات این مجموعه به اطمینان کامل برسید.
منتشر شده در تاریخ 9 بهمن 1401