پهن کردن پارچه
بهتر است بدانید که پهن کردن پارچه روشهای خاصی دارد و انجام این فرآیند از پس هر شخصی بر نمیآید. در حقیقت پهن کردن یک فرآیندی است که در ان یک طول مشخص از پارچه روی یک میز قرار داده میشود و مجددا طول یکسانی از پارچه را روی لایه قبلی میگذارند و در نهایت برای برشهای انبوه آنها را آماده میکنند. قسمتهایی که به صورت طولی پارچه روی هم قرار میگیرند، لایه نام دارند. تعیین شدن طول هر لایه بر طبق شکل، اندازه و تعداد اجزایی از لباس باید برس بخورد، صورت تمیگیرد. و البته تعداد لایهها نیز با توجه به فناوری مورد استفاده، تعداد سفارشات، برش پارچه و تخصص فنی در زمینه پهن شدن تعیین میشود.
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
سفارش رنگرزی پارچه با بهترین کیفیت در شبرنگ فام
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
ناگفته نماند به روشهای مختلفی این پارچهها را پهن میکنند که هر کدام از آنها مزایا و معایبی دارند. برای هر روش از دستگاهها و تجهیزات خاصی استفاده میشود که هر روش خاص و متمایز میشود. بهتر است که تا پایان این مطلب با ما همراه باشید و اطلاعات دقیقتر و بهتری را به دست بیاورید.
انواع روش پهن کردن پارچه
پهن کردن پارچه به روشهای مختلفی صورت میگیرد که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار میدهیم:
🔶 پهن کردن دستی پارچه
یک روش قدیمی و سنتی برای پهن کردن لایههای زیاد پارچه و برش آنها پهن کردن دستی پارچهها است. این روش گزینه مناسبی برای مقیاسهای کم است. در اصل کارگران پارچهها را از لبه نگه میدارند و سپس لایههای پارچه را روی میز برش حرکت میدهند. وظیفه کارگران این است که در زمان پهن کردن پارچهها از درست بودن ضخامت لایهها روی هم مطمئن شوند. البته در هنگام این فرآیند باید به پارچه دقت کنند و ببیند که چه عیبی در آنها وجود دارد و در صورت وجود عیب آن را جدا کنند.
این کارگران هستند که تعداد لایههای مورد نیاز هر لباس باید بشمارند و با توجه به طول مورد نیاز انتهای گسترش پارچه را برش دهی میکنند. زمانی که با الگو پیچیده کار میشود، کارگران باید در تمام لایههای گسترده پارچه تطابق الگو را تایید کنند.
سرعت پهن کردن و کیفیت آن به ویژگیهای پارچه، تجربه و مهارت کارگران وابسته است. در واقع این فرآیند به تجهیزات خاصی احتیاج ندارند و هر پارچه را میتوان به صورت دستی پهن کرد. برای انجام این کار لازم است که نیروی کار بسیار ماهر و حرفهای باشد و حتی این فرآیند هم به زمان زیادی احتیاج دارد.
در واحدهای تولیدی بسیار کوچک برای پهن کردن از روش دستی استفاده میکنند. و یا این که لایه پارچهها از الگوهای مختلف و پیچیدهتی برخوردار باشد باز هم از روش دستی استفاده میکنند.
🔶 پهن کردن نیمه خودکار پارچه
این فرآیند نیازمند وجود یک اپراتور است یعنی در طول پهن کردن پارچهها بایستی دور میز حرکت کند؛ یا این که همراه پنل پایه دستگاه بایستی که کارگر حرکت کند. این اپراتور پارچه پهن شده روی میز را باید صاف کند و سپس عیوب کلی یا جزئی پارچه بایستی که ارزیابی شود. اگر عیبهای پارچه جزئی و کوچک باشند بایستی آن را رفع کنند. اما اگر کلی باشد بایستی آن قسمت از لایه را برش دهند.
برای تغیر سرعت پهن کردن و یا کاهس سرعت در محلهایی که مشکل دارند، از یک دسته کنترل دستی بایستی استفاده شود. این دسته به کارگر کمک میکند که سرعت دستگاه بیشتر یا کمتر شود یا کلا متوقف شود. در این روند پهن کردن ارتفاع دستگاه برش را میتوان تنظیم نمود. با استفاده از پنل کنترل خاص و یا به صورت دستی میتوان ارتفاع را تنظیم کرد. پهن کردن نیمه خودکار پارچه مزیتهای زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به سهولت کار با چنگک الکترونیکی، سریع و ارزان بودن، تراز بندی درست لبههای پارچه، وجود عیب یابی خودکار، امکان استفاده از دستگاه بارگیری و تخلیه کردن نیمه خودکار، وجود یک گیرنده خودکار برای این که لایهها نگهداری شوند و… اشاره کرد.
البته این روش معایبی هم دارند یعنی بارگذاری باید به صورت رولی باشد، فرآیند برش آن به صورت دستی است، سنسور در هد دستگاه وجود ندارد، برای نیروی کار باید که هزینههای بیشتری صرف شود و… از جمله معایب این روشها است.
تکمیل پارچه باید به روش خاصی انجام شود که پهن کردن و برش آن هم به روش خاصی انجام شود. البته که مراحل دیگری هم برای تکمیل وجود دارد که رنگرزی پارچه نیز در این مراحل جای دارد.
پهن کردن تمام خودکار پارچه
سرعت این روش به خصوصیاتی که در پارچه وجود دارد وابسته خواهد بود. در حقیقت پهن کردن پارچهها در این روش سرعتی حدود 3 برابر روش دستی دارد. روند کار در این روش بسیار دقیق است که با کیفیت بالایی هم صورت میگیرد. اپراتور یا کارگری که در این روش وجود دارد در کل فرآیند همه پارامترها را روی صفحه کنترل تنظیم مینماید. حال دستگاه همه لایههای پارچه به شکل خودکار و بر حسب معیارهای تنظیم شده روی صفحه کنترل پهن میشود. این روش هم مزیتهای زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
🟡 دستگاه خودکار پهن کننده پارچه میتواند که هر پارچهای را پهن کند.
🟡 باتوجه به سرعت بالایی که دارد در زمان هم صرفه جویی میکند.
🟡 در واقع با وجود این دستگاه هزینه مربوط به نیروی کار بسیار کم میشود.
🟡 از آن جایی که دستگاه سنسور اتوماتیک دارد میتواند به صورت خودکار عیوب را رفع کند.
🟡 ارتفاع لایههای پارچه به صورت خودکار توسط دستگاه تنظیم میشود.
🟡 اساساً دستگاه به صورت اتوماتیک رولهای پارچه را بارگیری میکند و سپس به تخلیه آنها میپردازد.
عیب این روش این است که باید هزینه زیادی صرف شود و برای استفاده از آن به سرمایه گذاری زیادی احتیاج است. عیب بعدی آن این است که برای انجام کار بایستی که یک اپراتور بسیار باتجربه و ماهر استخدام شود. بنابراین میتوان گفت فقط واحدهای بزرگ میتوانند هزینه تولید این سیستم را پرداخت کنند. ممنون از اینکه ما را تا پایان مقاله «پهن کردن پارچه» همراهی نمودید؛ نظرات و سؤالات خود را برای شبرنگ فام کامنت کنید.
منتشر شده در تاریخ 1 آبان 1401